Gastgezin(nen)

Wij werken graag met gastgezinnen. Op deze manier is het mogelijk om onze toekomstige honden voor het fokprogramma in een gezin in een kleine setting te laten leven, zodat hij voldoende aandacht krijgt.

Dus in plaats van zelf een puppy te kopen, kunt u ervoor kiezen om pleeggezin te worden voor een fokhond. In dit geval hoeft u geen aankoopgeld te betalen. Dat klinkt in eerste instantie goed, maar daar zijn ook een paar voorwaarden aan verbonden!

Een pup in een opvanggezin plaatsen is voor ons als fokkers een grote stap. Het betekent een groot vertrouwen stellen in de handen van de gastfamilie. Daarom verwachten wij vanaf het begin een eerlijke relatie tussen fokker en opvanggezin. Fokkers en pleeggezinnen hebben een langdurige samenwerking waardoor het noodzakelijk is dat er duidelijk met elkaar gecommuniceerd wordt over wat het beste is voor de pup/hond. Pleeggezinnen dienen in de regel dichtbij de fokker te wonen (straal van 100 km) zodat wij ook contact kunnen onderhouden met de hond.

Voor ons als fokkers is het altijd een financieel risico om een ​​pup aan te houden voor de fok, omdat je vóór een bepaalde leeftijd nooit kunt zeggen dat precies deze hond geschikt is voor de strenge fokeisen – zoals gebitsafwijkingen of andere ongewenste cosmetische gebreken kunnen alleen verschijnen later vanwege ontwikkelingsredenen.

Wat wij van jou verwachten is dat je hem een ​​liefdevol thuis geeft. Ze zorgen voor een goede opvoeding, voldoende beweging, mentaal uitdaging en natuurlijk veel knuffels. Ook neem je de gebruikelijke kosten van een hond voor je rekening, zoals voeding, vaccinaties, hondentraining, etc.

Bij een teef komt ze maximaal drie keer bij ons terug om gedekt te worden en een nestje te krijgen. Dit betekent dat ze dan ongeveer 10 weken bij ons blijft. Voor een reu betekent dit dat wij hem af en toe ophalen en dezelfde dag weer terugbrengen. Van eigenaren van reuen verwachten wij dat zij flexibel zijn.

Wij zijn zeer tevreden over onze gastgezinnen! Wij zijn dankbaar voor de goede samenwerking