Puppies

Als fokker van Labradoodles vinden wij het heel belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan onze honden en aan de pups die bij ons geboren worden. Bij Lovedoodles leven de honden allemaal in huis. Niet in kennels, buiten of in schuren. De geboorte, het opgroeien van de pups gebeurt bij ons in de woonkamer midden in ons gezin.

Zo krijgen de pups een goede start in hun leven. Ze raken gewend aan de dagelijkse geluiden, bezigheden vanaf de eerste dag.

Australian Labradoodle Lovedoodles Reina puppies bijelkaar nest
Labradoodle Reina Puppies pup bijelkaar

Getest

onze moederhonden als ook de reu die we gebruiken zijn volledig getest en onderzocht voordat wij overgaan tot een dekking en een nestje. De jaarlijkse ogentest (ECVO) wordt gedaan bij een gespecialiseerde dierenarts. Erfelijke afwijkingen testen wij via een DNA onderzoek. Getest wordt op meer dan 170 mogelijk erfelijke afwijkingen. De elleboog (ED) en heupen (HD) worden getest door een rontgen foto door de dierarts. Zo zorgen wij ervoor dat het maximale eraan gedaan wordt om afwijkingen te voorkomen.

SOCIALISATIE

de pups groeien op in onze woonkamer samen met de moederhond en al onze andere honden, ons gezin en iedereen die zo dagelijks over de vloer komt. Ons gezin bestaat uit 7 personen, dus rumoer, aanloop genoeg. Wij vinden het heel belangrijk dat de pups goed gesocialiseerd worden, daarom proberen wij zoveel mogelijk in de eerste 8 weken van het leven van de pup te doen. Denk hierbij aan autorijden, bezoek dierenarts, ritjes met een bolderkar, etc.

Australian Labradoodle Lovedoodles puppies bijelkaar nest huiskamer

Het nieuwe huis

na 8 weken vertrekken de pups bepakt en bezakt naar hun nieuwe huis. Ook dan stopt de socialisatie niet!! De eerste 16 weken van het leven van de pup is het belangrijkst. In deze fase leren de pups snel en makkelijk en overwinnen ze hun angst. Wij adviseren altijd om een puppy cursus te volgen (voor de sociale contacten en interactie). Neem uw pup ook zoveel mogelijk mee in de auto, naar het werk, naar familiebezoek, het sportveld. zo kan uw pup wennen aan uw dagelijkse leven.

Australian Labradoodle Lovedoodles puppies Marcel bijelkaar buiten socialisatie