Over ons

Ons gezin bestaat uit 5 kinderen, twee volwassenen en 4 Doodles.  Wij komen uit Nederland, maar wonen sinds 2013 in Duitsland. Wij kochten onze eerste Golden Doodle genaamd Gento in 2011. In eerste instantie hebben we onze doodle aangeschaft omdat onze jongste zoon allergies was. Gento heeft echter ons leven veranderd. Wat een leuke, gezellige hond is dat. We raakten steeds meer verkocht aan het “ras” en besloten in 2013 om een tweede doodle erbij te nemen. Het werd een bruine labradoodle genaamd Dotje.

In 2015 kregen we per toeval een nestje. Naast de pups werd ook Lovedoodles geboren. We besloten om een eigen, gezonde lijn van labradoodles op te bouwen, met Gento als stamhouder. Uit dit eerste nest werden 4 doodle pups geboren. Daarna volgde er nog een nestje van 4 doodles. In de tussentijd heb ik, Jessica, een cursus hondentrimmen gevolgd waarin ik nog meer te weten ben gekomen over de Labradoodles, hun vacht en verzorging en ook Marcel heeft een cursus gedragstherapie voor honden gevolgd. Zo proberen wij steeds meer te weten te komen over vooral doodles.

Daarna volgde nog twee nestjes van moeder Marley en in Oktober 2018 verwachten we het eerste nestje van de zusjes Bailey en Jailey.

Steeds meer mensen verdiepen zich in het ras Labradoodle voordat ze overgaan tot de aanschaf. Helemaal top. Helaas gaat het verdiepen vaak niet verder dan het lezen en stellen van vragen op internet en facebook forums/groepen.  Nu heeft iedereen zijn/haar eigen mening. Op dergelijke forums hoor je vaak alleen de slechte verhalen van die mensen hebben meegemaakt. Zelden tot nooit de goede verhalen.

Daarom lieve mensen, aspirant hondenbezitters. Neem altijd contact op met een fokker en vorm je eigen oordeel en ga vooral op je gevoel af. Dit doen wij ook. Als het gevoel niet goed is, dan verkopen wij geen hond!!!.  

Ook wij zijn door schade en schande wijs geworden. Tot op dit moment hebben wij “gelukkig” van al onze nesten maar van 1 pup spijt dat we die aan het gezin hebben verkocht. Wij hebben ons laten lijden uit medelijden en ervaren nog regelmatig de gevolgen hiervan.

 

Onze honden zijn altijd  uitvoerig getest en volledig ingeent.

  • Via rontchen op HD en ED
  • Via DNA op erfelijke ziekten o.a op Haemofilie A, DM, EIC, HNPK, PRA , Colley Eye Anomal

 

Alle testen, afstammingsbewijzen van onze honden zijn altijd bij ons thuis in te zien en beschikbaar. Informeren is goed!! maar laat u niet (mis)leiden door verhalen die op het internet de ronde doen over fokkers

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”4″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]